Van suiker krijg je rimpels…Ja, het is echt waar! Dat een teveel aan suiker niet gezond is voor ons lichaam dat weten we eigenlijk wel, maar suiker heeft ook invloed op het verouderingsproces van de huid. Genoeg reden dus om af te kicken van suikers!

Wat doen de suikers met onze huid?
Verouderen is namelijk versuikeren. Suiker beschadigt het collageen in de huid enorm. Dit noemen we‘Glycatie’. Glycatie is een proces waarbij suiker zich gaat binden aan eiwitten. Collageen en elastine zijn ook eiwitten en zorgen ervoor dat de huid soepel en jong blijft. Wanneer suikers zich gaan binden aan deze eiwitten, zullen elastische vezels verharden, waardoor ons weefsel stijf en minder elastisch wordt. Het resultaat: steeds meer rimpels en een slapper wordende huid!

Hoe voorkom je huidveroudering door glycatie?
100% voorkomen van glycatie gaat niet! Suiker bevindt zich namelijk in heel veel producten, ook in gezonde producten zoals fruit. Het is daarom slim om de inname van suikerrijke producten te verminderen en je te houden aan de aanbevolen twee stuks fruit per dag. Fruithelemaal afschaffen hoeft niet; fruit zit namelijk ook boordevol antioxidanten, die de huidveroudering juist weer vertragen.

Tips om suiker te beperken!
– Snoep minder.. Oke, dit is vrij logisch natuurlijk. Als je normaal een koekje of snoepje neemt, vervang deze dan door bijvoorbeeld fruit, noten of een stukje komkommer.
– Matig met alcohol. Alcohol bevat namelijk ontzettend veel suiker!
– Verminder met suiker in koffie & thee.
– 
Vervang je zoete broodbeleg door hartig. 
– 
Stop met lightproducten. Ook al denk je goed bezig te zijn.. Het blijkt namelijk dat je van deze producten vaak grotere porties neemt waardoor je uiteindelijk net zoveel suiker binnenkrijgt!
– Gebruik volkoren producten. Deze producten bevatten veel meer mineralen, vitamines en vezels. Dit zorgt ervoor dat je sneller verzadigd bent waardoor je minder hoeft te eten en dus minder suiker binnenkrijgt!

Maar wees niet te streng…Heb je eens zin in een toetje of een lekker stukje taart, doe het dan en voel je absoluut niet schuldig. Zolang het maar met mate is!
Naast gezonde voeding kun je de eerste tekenen van verslapping van de huid ook remmen met de juiste huidverzorgingsproducten. Gebruik bijvoorbeeld de ‘Prolagene Lift’ lijn van Decléor. Deze lijn bevat namelijk het ingrediënt ‘Iris’ wat inwerkt op de stevigheid en de rimpels van de huid.