Uiteindelijk krijgen wij er allemaal mee te maken, de overgang…. De één heeft er meer last van dan de ander. Zo kun je last krijgen van o.a: opvliegers, slapeloosheid, stemmingswisselingen en last but not least: huidveroudering.

Helaas heeft de overgang veel invloed op onze huid en dat heeft verschillende redenen.

Vermindering aanmaak oestrogeen
Naarmate we ouder worden neemt de productie van collageen af. De huid verliest daardoor haar stevigheid en er beginnen rimpels te vormen.
Daarnaast zorgen de hormonale veranderingen ook nog eens voor meer verlies van het aanwezige collageen.
De aanwezigheid van oestrogeen (het vrouwelijke geslachtshormoon) in het lichaam verhoogt collageen op een natuurlijke manier. Maar na je 35ste(!) produceert het lichaam al steeds minder oestrogeen. Bij vrouwen is deze stap nog veel abrupter dan bij mannen en dan met name tijdens de menopauze. De huid verliest tot wel 30 procent van zijn collageen in de eerste vijf jaar na de menopauze. Dit kan leiden tot verhoogde en diepere rimpels, diepe plooien en een sterke verslapping van de huid.

Vermindering aanmaak hyaluronzuur
Oestrogeen is van directe invloed op de talgproductie. Talg (vet) zorgt voor een soepele huid. Daarnaast zorgt oestrogeen voor de aanwezigheid van waterbindende stoffen, zoals hyaluronzuur.Doordat de huid tijdens de menopauze minder oestrogeen aanmaakt is de huid minder goed in staat om water vast te houden. Met als gevolg een droge/vochtarme huid, waardoor de huid minder vol is en daardoor meer lijntjes vertoont.

Hierbij een aantal tips om je huid goed te verzorgen tijdens de overgang:
– Kies de juiste reiniging: Reinig liever met een milk of een olie. Een gel of een facewash drogen de rijpere huid doorgaans te veel uit.
Tip: Vergeet niet na het reinigen een lotion te gebruiken. Deze herstelt de huidbarrière (welke vaak al uit balans is tijdens de overgang) en zorgt voor een betere opname van je verzorgingsproducten.
– Hydrateer, hydrateer en hydrateer je huid!: Door elke dag genoeg water te drinken en een goede hydraterende crème te gebruiken.
– Gebruik een serum: Door het gebruik van een serum geef je de huid een enorme boost vanwege de geconcentreerde werkstoffen en zorg je ervoor dat je crème nog beter kan worden opgenomen.
– Exfolieër (scrub) de huid: Hierbij stimuleer je de cel vernieuwing van de huid. Wat ontzettend belangrijk is, want de celdeling verloopt veel trager tijdens de menopauze. Door te exfoliëren blijft de huid er fris en gezond uitzien. Daarnaast bevordert het ook nog eens de opname van je dag en nachtcrème.
– Gebruik wekelijks een gezichtsmasker: Gebruik minimaal 1 keer per week een voedend masker. De huid heeft deze extra verzorging hard nodig! Gelukkig heeft Decléor een masker die je tijdens de nacht gebruikt. Ideaal, want het kost geen extra tijd of moeite!
– Gebruik anti-oxidanten: Zowel in je voeding als in je verzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan Vitamine C. Zo heeft Decléor de Aroma Lisse lijn. Deze lijn bevat ontzettend veel anti-oxidanten vanwege de mandarijn en sinaasappel die in deze lijn zit. En zo beschermt het de huid dus tegen huidveroudering.

Uiteraard kunnen we de overgang niet tegen houden en is het een natuurlijk proces van het vrouwelijk lichaam. Wel kun je je huid goed blijven verzorgen tijdens de overgang. Naast je dagelijkse verzorgingsroutine hebben wij in de salon ook huidverbeterende behandelingen.

Algen Peeling van Décaar: Deze behandeling vernieuwd de huid in 10 dagen en geeft een reset aan de huid. Daardoor stimuleren we de aanmaak van collageen en elastine.
Cupping Massage: Dit is een vorm van bindweefselmassage. Tijdens deze massages maken we gebruik van cups die de huid vacuüm zuigen. Daardoor verbeteren we de de doorbloeding van de huid, stimuleren we het afvoeren van afvalstoffen én krijgt de collegaan en elastine aanmaak een boost. Deze behandeling bieden wij aan in kuurverband voor het beste resultaat.