Ja, eindelijk! De lente is er… Daar worden we weer vrolijk van! Ook jouw huid wordt daar heel blij van. Het wordt weer wat warmer buiten, langer licht en de luchtvochtigheid gaat weer omhoog. Geen droge, trekkerige en gevoelige huid met schrale plekjes meer. Tijd dus om je huid weer een flinke boost te geven! De voorjaarsschoonmaak.. en dan bedoelen we niet de keukenkastjes 😉

Hier een aantal tips om de huid voor te bereiden op het voorjaar:

Peelen, peelen & peelen: Geef je huid een peeling/scrub. De huid exfoliëren is het hele jaar door belangrijk. Dat houdt je huid fris en stralend. Toch merk je dat de huid vaak tijdens en na winter wat doffer en grauwer is en daardoor een goede oppepper kan gebruiken.
Daarom is dit dus de ideale tijd om een Algen Peeling in de salon te ondergaan. Deze peeling ontdoet de huid van dode huidcellen en stimuleert de huid om weer nieuwe cellen aan te maken. Zo gaat de huid zich vernieuwen binnen 10 dagen! Hello new Skin!

Pas je huidverzorging aan: Waar we in de winter een heerlijk volle en romige crème gebruiken, kan het vaak in de lente wat luchtiger. Kies in het voorjaar een hydraterende crème die niet te zwaar is op de huid.

Bescherm je huid: Eigenlijk zouden we onze huid het hele jaar door moeten beschermen tegen de zon, maar zeker in het voorjaar is dit belangrijk! De huid is niet veel zon meer gewend en dus veel gevoeliger voor verbranding. Uiteraard kunnen we vaak na de winter wel wat Vitamine D gebruiken en is de zon toch ook heel belangrijk voor ons, maar bescherm je huid dus goed. Check even of er een SPF in je dagcrème zit of gebruik een aparte zonnebrandcrème. Heb je het idee dat je een te kort aan vitamine D hebt? Gebruik dan de Brightening spf 50 van Décaar. In deze crème zit Pro Vitamine D3 welke onder invloed van UV straling wordt omgezet in actief vitamine D3. Deze vitamine is goed voor je immuunsysteem.

Grauwe teint: Last van een grauwe teint? Waarschijnlijk komt dat doordat de doorbloeding in de huid slecht is. Zorg daarom dat er voldoende activiteit in de huid is. Dat kan door een product te gebruiken wat de doorbloeding stimuleert of onderga in de salon een Cupping massage. Door de doorbloeding te stimuleren wordt de huid gezonder en krijg je dus ook een gezonde teint. Daarnaast neemt de huid beter de werkstoffen van je producten op.

Gebruik een masker: Verwen je huid met een masker. Dit geeft je huid een boost waardoor je weer een frisse stralende huid krijgt. Kies voor een masker met Vitamine C, wat de huid extra laat stralen!

Met deze maatregelen en kleine aanpassingen ben je helemaal klaar voor het voorjaar!