Met regelmaat krijgen wij de vraag in de salon ‘’Wat kan ik tegen die grove poriën doen?’’. Het antwoord is niet altijd heel simpel, maar er zijn meerdere dingen die kunnen helpen!

Allereerst.. wat zijn poriën eigenlijk?

Wat zijn poriën en wat is de functie van poriën?

De huid heeft poriën; openingen van de klieren in de huid. Deze poriën verplaatsten het talg en vocht naar de opperhuid. Dit houdt onze huid soepel. Over ons hele lichaam hebben we poriën en meestal zijn deze niet of nauwelijks zichtbaar. De goed zichtbare poriën worden dan ook wel grove poriën genoemd. Grove poriën komen vooral voor in ons gezicht en meestal rond de T-zone; ofwel op het voorhoofd, neus, kin. Dat komt omdat de talgklieren hier groter zijn. Een vette/gecombineerde huid heeft hier vaak wat sneller last van. Maar ook door huidveroudering (afname van collageen) worden de wanden van de porie slapper en hierdoor dus groter.

 

Hier een overzicht met tips wat je zelf kunt doen:

– Reinig je huid goed: Door je huid 2 keer per dag goed te reinigen zorg je dat de poriën goed schoon blijven en het talg niet kan ophopen in de porie, waardoor deze minder kan ‘oprekken’.
– Exfoliër je huid: Door de huid te exfoliëren stimuleer je de huid om te vernieuwen. Hierdoor worden de poriën verfijnd en minder zichtbaar.
– Gebruik producten die bij jouw huid passen: Het klinkt heel logisch, maar vaak genoeg horen en zien wij dat mensen producten gebruiken die eigenlijk niet bij hun huid passen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je een product gebruikt dat te vol is jouw huid, waardoor jouw huid het niet goed kan opnemen en de poriën sneller verstopt raken. Of er zitten ingrediënten in die juist de talgproductie extra stimuleren. Laat je daarom goed informeren welke producten geschikt zijn voor jouw huid.
– Gebruik een product met Retinol of Vitamine C: Deze 2 ingrediënten zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine, dit zorgt er weer voor dat de huid steviger wordt. Zo bevat de Decléor lijn ‘’Green Mandarin’’ veel vitamine C door de mandarijn die in deze lijn zit. Daarnaast beschermt het je huid tegen oxidanten die de huid beschadigen en verouderen.
– Vermijd ingrediënten met minerale oliën, lanoline & parfum: Ingrediënten zoals minerale olie en lanoline hydrateren wel de huid, maar laten ook een laagje achter op de huid die de huid en dus ook de poriën verstopt. Daarnaast triggert parfum in huidverzorging de aanmaak van talg.
– Gebruik ingrediënten zoals salicylzuur of glycolzuur: Deze twee ingrediënten verwijderen op een milde wijze de dode huidcellen. Ook stimuleren ze de aanmaak van nieuwe huidcellen waardoor je huidstructuur verfijnd wordt en de poriën dus minder zichtbaar worden. Zo bevat bijvoorbeeld de Phyto Lotion van Décaar salycilzuur, welke je dagelijks kan gebruiken na je reiniging. Je kan ook kiezen voor het Brightening serum, ook hier zitten zuren in welke de dode huidcellen verwijderen. Dit derum breng je 3 keer per week aan onder je nachtverzorging en zorgt ervoor daat je geen scrub meer hoeft te gebruiken.
– Gebruik van verkeerde make-up: Heb je last van grove poriën? Gebruik dan geen make-up met olie. Dit verstopt sneller de poriën waardoor deze groter en grover worden.
Tip: Wil je je poriën camoufleren? Breng je foundation dan met een neerwaartse beweging aan van boven naar beneden. Hierdoor kun je optisch je poriën doen verkleinen.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

– Laat je adviseren door één van onze specialisten wat betreft jouw huidverzorging. Gebruik je momenteel wel de juiste producten die echt goed geschikt zijn voor jouw huid?
– Kom langs voor een huidanalyse met onze Observ: Door middel van ons huidanalyse apparaat kunnen wij goed zien wat jouw huid nodig heeft. Wil je meer informatie over de Observ? En hoe dit werkt? Kijk dan even op onze website onder het kopje ‘Huidanalyse:
– Plan een gezichtsbehandeling: Geef jouw huid eens een grondige dieptereiniging door een van onze schoonheidsspecialisten. Jouw huid dagelijks goed reinigen kan al heel veel doen, maar soms heeft je huid net even die extra aandacht en reiniging nodig. Al onze gezichtsbehandelingen geven een goede dieptereiniging voor de huid. Je kunt ook kiezen voor de uitgebreide behandelingen waar je huid gereinigd wordt in combinatie met een heerlijke gezichtsbehandeling. Ontspanning en huidbetering.. wat willen we nog meer? 😉
– Algen peeling: Dit is de meest krachtige tip bij grove poriën. Doordat de Algen peeling de huid vernieuwt in 10 dagen, zorgt dit ervoor dat de huidstructuur verfijnt wordt en de poriën dus minder zichtbaar. Daarnaast vermindert het lijntjes, pigmentvlekken, roodheid in de huid. Een ontzettend mooie behandeling als je echt je huid wilt verbeteren. Wil je snel resultaat? Kies dan voor de Algen peeling in kuurverband. Deze kuur bestaat uit 3 behandelingen. Hierdoor krijgt de huid boost op boost en daardoor zorgt het voor enorme huidbetering. Of kies voor de combinatie van een algen peeling met fruitzuur peeling, wij adviseren je graag wat het beste is voor jouw huid.

Wil je meer informatie? Of heb je nog vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Bel, mail of whatsapp ons dan, we helpen je graag!