Wist je dat de huid het snelst verouderd rondom de ogen? En wist je dat dit verouderingsproces al voor je 20e levensjaar begint?!

Hoe dat komt?

De dunnere huid rondom de ogen bevat weinig talg- en zweetklieren, waardoor de huid sneller uitdroogt en daarnaast ook nog eens elasticiteit verliest. Ook knipper je nog eens zo’n 20.000 keer per dag met je ogen! Daarnaast maak je de huid rondom je ogen veelvuldig schoon na make-up gebruik, wat de huid ook nog eens extra belast, waardoor lijntjes en rimpeltjes zich snel vormen. Tel daarbij op dat tekenen van vermoeidheid (wallen en kringen) het beste zichtbaar zijn rondom je ogen. Kortom de huid rond je ogen heeft het zwaar!

Wat kun je doen?
• Drink voldoende water! Dit zorgt ervoor dat de huid rondom je ogen goed gehydrateerd blijft en het vocht kan worden afgevoerd, waardoor vochtlijntjes en vochtophopingen verminderen.
• Gebruik een SPF. Net zoals voor de rest van je huid geldt ook voor je ogen dat bescherming tegen de zon belangrijk is om huidveroudering tegen te gaan.
• Draag een zonnebril. Door veel te knijpen met je ogen in de zon ontstaan er eerder rimpels.
• Gebruik een oogcrème. En daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen! Belangrijk is om te weten wat de huid rondom je ogen nodig heeft. Is de huid droog of wil je iets tegen de lijntjes doen? Of juist iets tegen donkere kringen en vochtophopingen? Voor elke behoefte is een geschikte oogcrème. Laat je daarom altijd goed adviseren!

Belangrijk: gebruik dus NIET je gewone crème rondom je ogen.

Doordat de huid rondom je ogen veel dunner is, heeft deze huid een hele andere verzorging nodig en dus ook andere ingrediënten. Dag- en nachtcrèmes gebruiken vaak stoffen die juist vocht binden in de huid. Gebruik je dus je gewone crème, dan bestaat de kans dat de ogen en de huid rondom de ogen geïrriteerd kunnen raken waardoor er juist eerder vochtophopingen en lijntjes kunnen ontstaan!

Kortom een oogcrème is echt een must! En daar kun je dus niet vroeg genoeg mee beginnen.. Zeg maar bye bye tegen die lijntjes, wallen en donkere kringen!