Time to detox! Januari is een fijne maand om een detox te doen. Het is namelijk een manier om je lichaam te reinigen en een kickstart te geven naar een gezond jaar. Detoxen kan op veel verschillende manieren en met verschillende doelen. Hieronder delen we een aantal tips en detox jezelf naar een mooie huid!

Hydrateren

De eerste stap is het drinken van veel water. Probeer dagelijks 1,5-2 liter water te drinken. Het drinken van water heeft namelijk effect op de huid en op het lichaam. Water zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de huid jonger en strakker blijft. Ook zorgt het ervoor dat de huid beter de goede ingrediënten uit crèmes kan opnemen. Zet een grote karaf water neer zodat je veel water blijft drinken. Voeg ook vooral wat munt, limoen of komkommer toe om het wat lekkerder te maken! Drink je liever thee? Maak zelf een gezonde thee door gember en sinaasappel toe te voegen aan heet water.

Tree of Beauty Tip: Drink iedere ochtend op een nuchtere maag lauw water met vers citroensap. Oke, het is misschien even wennen, maar na een aantal dagen zul je merken dat het echt heel fijn is! Het regelmatig drinken van warm citroenwater zal helpen de zuurgraad in het lichaam te verlagen. Het werkt ook als oppepper voor de lever en bevordert ontgifting. Top dus om te gebruiken tijdens een detox! Daarnaadt wordt de pH-waarde van de huid geneutraliseerd, waardoor ontstekingen zoals acne minder snel kunnen ontstaan.

Reinigen

Het reinigen van de huid is de eerste stap naar huidverbetering. Het is de basis van je huidverzorgingsroutine. Op het moment dat je je huid niet reinigt kunnen de producten nooit goed hun werk doen. Daarnaast kun je sned last krijgen van onzuiverheden door al het vuil en overtollig talg wat op de huid blijft liggen.

Tree of Beauty tip: Gebruik naast je dagelijkse reiniging nog 1 á 2 keer per week scrub. Hiermee verwijder je dode huidcellen en stimuleer je je huid om weer nieuwe gezonde cellen aan te maken. Hiermee vernieuw je dus je huid en zal je huid er frisser en stralender uit gaan zien!

Verzorgen

Na het reinigen is het tijd om te verzorgen! Mocht je nog geen serum gebruiken, dan is het nu een goed moment om deze in je routine toe te voegen. Kies voor serum met vitamines om je huid een extra boost te geven. Kies bijvoorbeeld voor een serum met Vitamine C. Dit zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine en herstelt de zonschade in de huid.

Gezichtsmasker

Je detox kuur is niet compleet zonder een gezichtsmasker. Door een gezichtsmasker aan te brengen wordt de huid afgesloten zodat warmte en vocht kunnen worden vastgehouden. Dit resulteert in een betere doorbloeding en het vasthouden van meer zuurstof in de huid. De huidcellen worden actiever zodat ze gifstoffen kunnen afvoeren. Voor het beste resultaat gebruik je een maskertje één keer per week.

Eten

Voeding is ontzettend belangrijk voor je huid en lichaam. Eet vooral veel groente, fruit en gezonde vetten. Dit doet wonderen voor je huid en je gevoel.

Tree of Beauty Tip: Zeg nee tegen suikers! Vijand nummer 1 onder de voeding is en blijft suiker en dan met name geraffineerde suiker (hier zijn alle nuttige voedingsstoffen uit weggezuiverd). Het eten van suiker zorgt voor een hele stroom aan chemische reacties in het lichaam, waaronder glycatie. Bij glycatie hecht suiker zich aan de gezonde cellen in het lichaam, waardoor deze beschadigd raken. Hierdoor verouderd je huid sneller! Naast schadelijke UV-straling is glycatie zelfs één van de schadelijkste processen voor de huid.

Daarnaast zorgt suiker voor een verhoogd insulineniveau, waardoor ontstekingen in de huid ontstaan.

Slapen

Ten slotte, sleep! Om je lichaam te laten herstellen heb je echt slaap nodig. Probeer iedere dag toch die 8 uurtjes aan te tikken en je voelt je meteen beter!

Tip: Wist je dat er ook maskers bestaan die je gedurende de nacht kunt gebruiken? 2 vliegen in 1 klap!