Een gladde, vlekkeloze en stralende huid, dat wilt natuurlijk iedereen! Maar hoe bereik je dat? Een belangrijke stap naar een gezonde huid is het gebruik van een peeling. Naarmate we ouder worden vertraagt onze celdeling, wat zorgt voor een verminderde aanmaak van gezonde nieuwe cellen met als gevolg: een vale, doffe en oneffen huid. Een peeling verwijdert deze oude cellen en zorgt daardoor voor een boost aan nieuwe huidcellen. Resultaat: een gezonde en stralende huid! Daarom zijn wij bij Tree of Beauty zo enorm fan van een peeling!

Waarom een peeling?
Doordat onze celdeling naarmate we ouder worden achteruitgaat, blijven onze “oude cellen” langer op ons huidoppervlak liggen. Door een peeling te ondergaan kunnen oneffenheden zoals littekens, zonschade, pigmentvlekken en acne verminderen. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine enorm gestimuleerd, hierdoor wordt huid steviger en gladder. Doordat een peeling de dode huidcellen weghaalt, kunnen alle ingrediënten uit huidverzorgingsproducten beter hun werk doen. Het aanbrengen van een dag of nachtverzorging krijgt dan ook veel meer effect! Even op een rijtje..wat kun je bereiken met een peeling?

  • Verminderd pigmentvlekken
  • Verminderd acne en een vette/onzuivere huid
  • Verminderd lijntjes en rimpels
  • Verminderd grove poriën
  • Boost aan hydratatie
  • Geeft de huid een fantastische GLOW!

Wat doet chemische een peeling?
Bij een chemische peeling brengen we een vloeibare oplossing aan op de huid. Deze oplossing bestaat uit één of meerdere zuren die in staat zijn om oppervlakkig tot diep door te dringen in de huid. Laagje voor laagje verweken ze de huid. We spreken van een chemische peeling omdat de huidcellen veranderen wanneer ze in aanraking komen met een zure oplossing. Hierdoor kunnen zij niet meer functioneren en schilfert de huid af. Vandaar het woord ‘peeling’ De sterkte van een chemische peeling is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de concentratie en de PH-waarde van het zuur. Hoe lager de PH-waarde (zuurder) het product, hoe intensiever hij werkt. Een hoger percentage zegt om die reden niet alles over de kracht van een chemische peeling.

Biologische peeling
Bij ons in de salon werken we ook met de biologische Algen peeling vn Décaar. Deze peeling werkt op een andere manier dan de chemische peelings.
DÉCAAR Algen peeling, hoe werkt dit precies?
De Algen Peeling werkt biologisch en biedt een 100% veilig behandelproces. De microvezels van het peelingpoeder penetreren de huid en verhogen daar de doorbloeding en de productie van nieuwe cellen.
Normaal gesproken doet de huid er 28 tot 30 dagen over om nieuwe cellen aan te maken. Naarmate we ouder worden kan dit proces zelfs oplopen tot 60 dagen! Door de DÉCAAR Algen peeling maakt de huid in slechts 10 dagen deze cellen aan. Hierdoor wordt de wisseling van de opperhuid versneld, dit zorgt voor een nieuwe, frisse en stralende huid.

Verschil DÉCAAR Algen peeling ten opzichte van andere (chemische) peelings
Anders dan bij andere peelings, werkt de DÉCAAR Algen peeling van binnen naar buiten. De huid wordt in de diepere huidlagen gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Deze worden vervolgens naar het huidoppervlak getransporteerd. Door dit proces worden de dode huidcellen op een natuurlijke wijze afgestoten en maken ze plaats voor de nieuwe, frisse cellen. Doordat de algen peeling op een andere wijze werkt, kan deze vrijwel bij elk huidtype!

Peeling bij Tree of Beauty
Wat is er allemaal mogelijk en wil je weten wat een peeling voor jouw huid kan betekenen?
Welke peeling voor jouw huid geschikt is, is afhankelijk van de conditie van de huid en welk huidprobleem je wilt aanpakken. Bedenk dat voor een goed resultaat soms meerdere behandelingen nodig zijn, of zelfs een combinatie van behandelingen. Uiteraard kunnen wij jou hier een passend advies bij geven! Wil je meer informatie over een van onze peelings? En wil je weten welke peeling voor jouw huid geschikt is? Neem dan contact met ons op via het contactformulier!