Wat voor invloed heeft stress op huidveroudering? Stress… We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. Helaas komt stress steeds vaker voor in onze snelle en drukke levensstijl. Wanneer stress chronisch wordt, wordt onze huidveroudering versneld. Hoe werkt dat nou precies? En belangrijker nog.. Wat kunnen wij eraan doen?!

Wanneer je gestrest bent, maakt het lichaam verschillende stresshormonen aan waaronder het hormoon cortisol. Cortisol tast het collageen en elastine in de huid aan, welke ervoor zorgen dat onze huid elastisch en stevig blijft. Ook verstoort cortisol de vochthuishouding in de huid, waardoor je huid het vocht minder goed kan vasthouden. Hierdoor ontstaat er een vale huid met droogtelijntjes.

Wat kun je hiertegen doen?
Helaas kun je er niet altijd voor zorgen dat de stress helemaal verdwijnt, maar hierbij geven wij je een aantal tips om de stress wel te minderen:

– Probeer rustmomenten te creëren: Ga lekker met een kopje thee 15-30 minuten op de bank een boekje lezen. Wil je jouw huid een extra boost geven? Breng dan een masker aan om je huid extra te verzorgen. Zoals een sterk hydraterend of liftend masker.

– Sport 2 á 3 keer per week: Hierbij verbrand je niet alleen calorieën, maar ook de stresshormonen. 2 vliegen in 1 klap!

– Zorg voor voldoende nachtrust: Tijdens je slaap herstelt je huid en is de celvernieuwing hoger, waardoor er minder snel rimpels ontstaan.

– Massage: Door massage neemt de hoeveelheid cortisol in je bloed af. Het tweede effect van massage is dat het zorgt voor stoffen die tegenwicht bieden tegen de stresshormonen. Zo maakt je lichaam bijvoorbeeld oxytocine aan tijdens een massage. Dit hormoon zorgt er onder andere voor dat je spieren ontspannen.

– Plan ook daadwerkelijk momenten voor jezelf in, zet een kruis in je agenda. Alleen door me-time momentjes in te plannen, zorg je dat je ook daadwerkelijk je rust pakt. Er liggen altijd wel klusjes op ons te wachten zoals de was doen of het huishouden, dat je gemakkelijk in de valkuil stapt om tóch maar weer even iets nuttigs te gaan doen. Vergeet niet dat goed voor jezelf zorgen óók heel nuttig is!

Nog meer gevolgen door stress op de huid!

Maar stress heeft natuurlijk niet alleen een verouderende invloed. Stress kan acne verergeren, maakt je huid gevoeliger, kan zorgen voor een opvlamming van Rosacea. Je natuurlijke huidbarrière wordt zwakker door langdurige stress. Je natuurlijke huidbarrière is een soort laag, een onderdeel van je huid, welke voor bescherming zorgt. Hoe gezonder je natuurlijke huidbarrière, hoe meer je huid beschermd is tegen ‘aanvallen’ van buitenaf. ‘Aanvallen’ zoals het schadelijke UV-licht, fijnstof uit de lucht, make-up, uitlaatgassen, agressieve reinigingsproducten, afvalstoffen die via je poriën naar buiten komen, noem maar op. Iedereen krijgt ermee te maken. Belangrijk dus om te zorgen dat jouw natuurlijke huidbarrière zo sterk en gezond mogelijk is!

Stress is één van de oorzaken waardoor je natuurlijke huidbarrière zwakker wordt, dáárom is het dus absoluut oké om vandaag nog die anti-stress massage in te plannen 😉

Wat houdt deze massage precies in? Het is een lichaamsmassage waarbij de nadruk ligt op ontspanning.

  • Een rustige massage waarbij we de druk aanpassen aan jou wensen. Hou je van een stevige massage? Dan doen we dat. Liever iets minder stevig? Ook goed!
  • Een lange massage; er is keuze uit 90 minuten en 120 minuten. Heb je soms wat moeite om te kunnen ontspannen? Tijdens deze massage is er genoeg tijd om even te wennen, alle drukte van de dag los te laten en vervolgens heerlijk te genieten.
  • Een lichaamsmassage; we beginnen met een rugmassage en de achterkant van je benen. Daarna draai je je om en masseren we je benen, armen, schouders, nek en hoofdhuid. Sla je liever een onderdeel over? Dat kan altijd, geef het gewoon even aan zodra je de behandelkamer binnen stapt.

Uiteraard kan je ook voor één van onze andere massages kiezen, opties zat!

  1. Ontspanningsmassage
  2. Sportmassage
  3. Hotstone massage
  4. Cupping bindweefsel massage
  5. Magneetmassage
  6. Bamboe massage
  7. Zwangerschapsmassage