Wist je dat het gemiddeld 28 à 30 dagen duurt voordat de huid van een volwassene zich vernieuwd heeft? Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en duurt de celvernieuwing uiteindelijk zo’n 50 à 60 dagen!  Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er lijntjes en rimpels.

Maar wat is nou precies celvernieuwing en wat doet het voor onze huid?

De opperhuid vernieuwt zich elke maand vanuit de onderste huidlaag. De nieuwgevormde cellen schuiven steeds verder op naar het huidoppervlak. Ze worden door de voortdurende aanmaak van cellen als het ware naar boven geduwd. Eenmaal boven in de opperhuid noemen we het ook wel ‘dode huidcellen’.

Een oudere huid doet er dus 2 keer zo lang over om een cel aan het huidoppervlak te vervangen dan een jongere huid! Door die verminderde aanmaak van huidcellen wordt de huid niet alleen dunner, maar  ook beschadigingen, rimpels en lijntjes herstellen niet of minder snel. Daarnaast wordt de huid grauwer en valer.

 

Hierbij aan aantal tips om de celvernieuwing te stimuleren:

Reinig de huid 2 x per dag:  Vet en vuil vertragen de celvernieuwing van de huid. Door dus dagelijks 2 keer per dag te reinigen stimuleer je de huid om zich te vernieuwen

Scrub de huid: Gebruik 1 tot 2 keer per week een scrub. Door de huid te scrubben stimuleer je de celvernieuwing en daardoor blijft de huid jong en fris! ( Let wel op: scrub de huid niet te vaak, hierdoor kun je je huidbarrière beschadigen waardoor de huid gevoelig en droog kan worden)

Gebruik een huidverbeterende gezichtscrème: Door de ingrediënten in de crèmes wordt de huid enorm gestimuleerd. Hierdoor worden er weer nieuwe huidcellen aangemaakt. Gebruik ook het liefst een aparte nachtcrème. ’S nachts is de celvernieuwing het hoogst en heeft je huid dus extra voeding nodig. Nachtcrèmes hebben daardoor andere ingrediënten die de celvernieuwing extra ondersteunen.

Deze tips zijn makkelijk zelf toe te passen en zullen de celvernieuwing extra stimuleren. Wil je de huid echt een enorme boost geven door de celvernieuwing te versnellen en de huid te verjongen?

Dan bieden wij in de salon diverse behandeling aan.

– Algen peeling Décaar:  De Algen Peeling werkt van binnen naar buiten: De werkstoffen van de Algen Peeling zakken naar de vijfde huidlaag, de basaalcellen laag. Daar gaan ze de huid stimuleren om nieuwe cellen aan te maken. Deze nieuwe cellen duwen de oppervlakkiger gelegen cellen omhoog. Hierdoor zie je in 10 dagen een nieuwe huid ontstaan.

De peeling helpt bij diverse huidproblemen:

  • Acne/ onzuivere huid
  • Pigmentvlekken
  • Fijne lijntjes/ rimpels
  • Slechte vochtbalans
  • Gevoelige huid
  • Oneffen huid
  • Jonge littekens

– Fruitzuur peeling Décaar: Deze peeling kan je in combinatie met de Algen Peeling boeken. De Fruitzuur Peeling werkt juist van buiten naar binnen: de verschillende zuren werken op de vochtverbindingen in de bovenste huidlagen.
Als we een combinatie van deze twee peelings gebruiken, werken we dus van binnen naar buiten én van buiten naar binnen. Het is best een pittige combinatie en je kan hierbij ook echt gaan vervellen. Maar het resultaat is het zeker waard.

Deze peeling zetten wij in bij:

  • (Acne-) littekens
  • Pigmentvlekken
  • Slecht doorbloede huid

– Cupping massage gezicht: Deze massage is te vergelijken met en bindweefselmassage. Bij cupping maken we het bindweefsel los en stimuleren we de doorbloeding van de huid. Door de doorbloeding te stimuleren krijgen de huidcellen meer zuurstof en voedingsstoffen. Hoe meer voedingsstoffen, hoe beter de kwaliteit van de huid.

Daarnaast worden de huidcellen gestimuleerd tot aanmaak van collageen en elastine. Wat weer zorgt voor een stevige huid!

Wil je meer informatie over deze behandelingen? Of wil je weten of je wel de juiste producten gebruikt? Dan staan wij voor jou klaar!