Het einde van de zomer komt helaas in zicht.. En daarmee is het meteen tijd om je huid eens even onder de loep te nemen!

Heb je wat last gekregen van pigmentvlekjes na blootstelling aan de zon? Of heeft het bestaande vlekjes doen verergeren of veranderen? Of heb je er ineens wat lijntjes bij gekregen? Met deze After Summer tips breng je je huid weer helemaal in balans!

 

1.      Herstel de vochtbalans in je huid
Na de zomer is het zeker geen overbodige luxe om de huid meer te hydrateren. Door  zon, airco, en vaak het reizen kan de kwaliteit van je bovenste huidlaag beschadigen. Daardoor verliest de huid sneller vocht. Kies nu voor een wat vollere crème of een crème met ingrediënten zoals hyaluronzuur of glycerine zoals de Oxygen Gel of Cream van Décaar.

2.      Reinig je huid

Doordat we in de zomermaanden veel meer buiten zijn, doordat het langer licht is of tijdens de vakantie, krijgt de huid het zwaarder te verduren. Er komen allerlei stofdeeltjes op de huid en daarnaast zweten we veel meer. Ook smeren we (hopelijk) meer zonnebrandcrème. Deze producten zijn vaak een stuk voller dan de gewone dagcrèmes en kunnen er in combinatie met slecht reinigen wel eens voor zorgen de poriën sneller verstopt raken. Reinigen is dan ook erg belangrijk. Kies je in de zomer voor en reigingsgel of een foam, is het misschien nu tijd om te kijken voor een voller reinigingsproduct. Zoals bijvoorbeeld de Décaar Cleansing Milk of de Decleor Milk of reinigingolie.  Uiteraard is dit ook geheel afhankelijk van je huidtype en de conditie van de huid. Laat je dus goed adviseren! Gebruik altijd een lotion na de reiniging om je huid weer in balans te brengen.

3.      Exfolieer je huid

Vaak na de zomer kan je huid er dof en vaal uitzien. Daarnaast kun je meer last hebben van onzuiverheden en pigmentvlekjes. Daarom is het belangrijk om je huid weer te laten ‘Shinen’.  Weg met alle dode huidcellen! Probeer je huid te ontzien van grove scrubs, massagehandschoenen en reinigingsborstels. Deze kunnen de huid te sterk verdunnen en kwetsbaar maken. Gebruik bijvoorbeeld de Oxygen Scrub van Décaar. Deze bevat o.a Toverhazelaar. Dit verbetert de droge en beschadigde huid. En vermindert schilfering. Door te exfoliëren kun je ook pigmentvlekken verminderen.

4.      Ideale tijd voor een peeling!

Met deze behandeling ga je nog een stapje verder en geef je de huid echt een flinke oppepper. Juist na de zomer kan je huid dit goed gebruiken! Boek bijvoorbeeld de Algen Peeling van Décaar. Deze peeling vermindert lijntjes, rimpels, pigmentvlekken. Daarnaast herstelt de Algen peeling de beschadigde cellen (door bijvoorbeeld zonschade) en brengt de huid weer helemaal in balans. Je kunt deze behandeling ook combineren met de fruitzuur peeling van Décaar. De combinatie van deze twee peelings maakt de behandeling een stuk intensiever voor de huid. Let op; De combinatie is niet voor elke huid geschikt! De fruitzuur peeling adviseren we bij ernstige acne, rokershuid, diepe rimpels en ernstige zonbeschadiging.

 

Met deze tips kun je je huid echt weer een flinke boost geven en mooi laten stralen! Ook al laat de zon zich in deze tijd wat minder zien, toch is het belangrijk om de huid te beschermen. Zeker wanneer je je huid extra gaat exfoliëren of een peelingbehandeling wilt ondergaan, je huid is dan extra gevoelig voor zonlicht. Check dus even of je dagcrème een beschermingsfactor heeft of smeer een laagje zonnebrandcrème. De Oxygen Cream SPF 30 van Décaar mag je het hele jaar door gebruiken!

 

Ben je benieuwd wat jouw huid nodig heeft? Of heb je misschien vragen over producten of een behandeling? Uiteraard mag je altijd contact met ons opnemen via de mail of telefoon!