Iedereen is wel eens aan een moment van ontspanning toe. En wat is er fijner dan ontspannen met een heerlijke massage? Maar wist je dat een massage veel meer voor je kan betekenen dan alleen ontspanning? Zo kan een massage er zelfs voor zorgen dat het je weerstand verbetert!

We doen tegenwoordig ons best om zo gezond mogelijk te blijven en ons fit te voelen. Sporten, gezond eten, niet roken en ga zo maar door. Alleen komt massage vaak niet voor in dit rijtje. Zonde! Het kan zoveel meer voor je betekenen! In deze blog vertellen wij je wat de voordelen van een goede massage zijn.

 

1. Betere weerstand
Wanneer je gemasseerd wordt, worden er meer witte bloedcellen aangemaakt. Deze bloedcellen zijn belangrijk om ziektes tegen te gaan. Hoe meer witte bloedcellen, hoe sneller deze bloedcellen in actie kunnen komen tegen ziekteverwekkers. Daarnaast beïnvloedt stress je weerstand en zal je door minder stress een sterker immuunsysteem hebben. Dit sterkere immuunsysteem zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt!

2. Massage zorgt voor ontspanning
Voor veel mensen is ontspanning de belangrijkste reden voor een massage. Tijdens een massage worden stoffen aangemaakt die het gevoel van stress tegen gaan en worden de (door stress) vastzittende spieren losgemaakt. Wist je dat een massage zelfs kan helpen bij een burn-out?

3. Gelukkiger
Door een massage voel je je gelukkiger. Oke, hier is misschien wat meer voor nodig dan alleen een massage, maar een massage kan daar zeker aan bijdragen! Door een massage krijg je een gelukkig gevoel en het werkt goed tegen depressies. Hoe werkt dit? Tijdens het masseren komen stoffen als oxytocine en endorfine vrij. Dit zijn gelukshormonen die voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel zorgen. Naast dat massages je over het algemeen gelukkiger maken, helpen ze ook tegen stemmingswisselingen (hebben wij geen last van toch, dames?;-))

4. Bloeddruk
Het masseren van het lichaam zal een toestand van rust en kalmte veroorzaken, waardoor ook je hart rustiger kan worden. In het algemeen worden zowel lichaam als geest relaxter na enkele minuten massage. Je hoeft geen inspanning te leveren, dus hoeft je hart ook minder bloed rond te pompen. De bloeddruk wordt dus verlaagd en dit is op zich al een voordeel voor mensen met een hoge bloeddruk.

5. Verbeteren van de huid
Een goede (gezichts-) massage kan positieve effecten hebben op de huid. De kans op rimpels wordt bijvoorbeeld door een lichte bindweefselmassage een stuk kleiner als je je gezicht regelmatig laat masseren. Maar ook de rest van je lichaam is gebaat bij bindweefselmassage. Het verstevigd die huid en helpt de doorbloeding waardoor ook hier de huid snel kan herstellen en vernieuwen.

6. Het verbetert je eigen houding
Stress zorgt ervoor dat je schouders en nek erg vast komen te zitten. Door regelmatig een massage te ondergaan, ontspannen je spieren en worden je spieren verlengt, wat weer goed is voor je eigen houding.

7. Last van hoofdpijn? Na een massage niet meer!
Heb je vaak last van hoofdpijn? Of heb je last van je nek, rug, of een combinatie hiervan? Dit kunnen allemaal oorzaken zijn van die hoofdpijn. Als je regelmatig een massage ondergaat kun je ervoor zorgen dat die hoofdpijn verleden tijd is.

8. Je slaapt weer als een roos
Iedereen wil toch lekker kunnen slapen ‘s nachts? Dan is een massage een ideale uitkomst. Het is namelijk aangetoond dat als je je laat masseren, je hersenactiviteit toeneemt. Hierdoor kun je ’s nachts weer in een diepere slaap komen, wat weer zorgt dat je goed uitgerust bent ’s ochtends.

Reden genoeg om jezelf af en toe een massage te gunnen, toch? Dus kijk je partner even lief aan of boek een heerlijke massage bij ons de salon!