Hoe werkt het TEI Thermosystem?

De TEI werkt met warmte van Infraroodlicht en met Elektrostimulatie op de spieren.

Infraroodlicht heeft een positieve invloed op verschillende lichamelijke klachten. De theorie erachter is simpel maar zeer effectief! De warmte van infraroodlicht dringt diep in het weefsel door en verwarmt het lichaam. Deze warmte laat het hart sneller pompen waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Je stofwisseling wordt hierdoor ook gestimuleerd en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. De warmte heeft daarnaast ook een verdovend effect op de zenuwen en helpt om de celwand van vetcellen zachter te maken waardoor het vet beter afgevoerd kan worden.

De impulsen die ontstaan door de stroomstootjes van de Elektrostimulatie is zeer geschikt voor de behandeling van chronische pijn. Het bevordert/stimuleert namelijk de aanmaak van lichaamseigen stoffen met een verdovende werking. Dit geeft verlichting tijdens de behandeling, maar werkt ook nog door na de behandeling.

Een behandeling met de TEI is te vergelijken met sporten, maar dan passief. Twee behandelingen van 45 minuten zijn te vergelijken met twee keer per week 3 uur intensief sporten. Let wel: er zijn meerdere behandlingen nodig voor een goed resultaat. Deze behandeling heeft niet als doel om kilo’s te verliezen, het is echt een figuurcorrectie/spierverbetering.

De TEI is in te zetten bij de volgende klachten:

  • Het lokaal verminderen van vet en cellulite (verzachten van Lipoedeem)
  • Spieropbouw / spierherstel (ook ter verlichting bij reuma, artrose, hernia)
  • Lymfedrainage (oedeem), vocht vasthouden

Hoe verloopt de behandeling?

De behandelingen vinden plaats in ondergoed. Bij binnenkomst kleed je je uit. Vervolgens kunnen we indien gewenst wegen en meten. Zodra de matten op de gewenste plekken zijn bevestigd, starten we het programma.

Na afloop van het programma krijg je een handdoek om je af te drogen, want bij de meeste programma’s zul je flink gaan zweten. Om deze reden vragen we je ook om altijd gedouched naar je afspraak te komen, in verband met hygiëne. Daarna kun je je weer aankleden.

Zorg dat je dagelijks minimaal 1,5 liter water drinkt, zodat alle gifstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling goed kunnen worden afgevoerd.

Behandelingen op de TEI duren tussen de 30 en 45 minuten.

Precies lang genoeg om even een aflevering van jouw favoriete serie te kijken!

Terwijl jij op de TEI aan je lichaam werkt, ontspan je ondertussen met een filmpje of je geniet van de ontspannen muziek die klinkt in de salon. De behandeling is geheel pijnloos!

Ik sport al, dus lijkt de TEI overbodig voor mij

Mensen die intensief sporten (dus meerdere keren per week of langdurig tijdens één training) kunnen door middel van een TEI behandeling veel sneller herstellen. Dit zorgt ervoor dat je eerder fit bent en veel optimaler kunt trainen. Denk bijvoorbeeld aan mensen die marathons lopen, lange afstanden fietsen, zwemmen, deelnemen aan triatlons of door topsport dagelijks trainen. Wanneer je de TEI inzet zal men nog beter presteren en zich fitter voelen. Ben je geblesseerd; dan zal je ook sneller herstellen met behandelingen van de TEI. Zelfs Bodybuilders kunnen d.m.v. TEI in de periode kort voor een wedstijd extra droog worden waardoor de spiercontouren beter zichtbaar zijn.

Ik heb lipoedeem in mijn benen en armen. Aanraking is vaak al erg pijnlijk. Wat kan de TEI voor mij doen?

Doordat de behandeling geheel pijnloos is kan op een heel prettige manier gewerkt worden aan het verzachten en versoepelen van het weefsel. Het lokale vet wordt afgebroken en kan beter worden afgevoerd door de warmte van de infrarood. Aangeraden is om in kuurverband 10 x kort op elkaar een behandeling te ondergaan omdat het lichaam ‘aangezet’ is om af te voeren en er zo effectief resultaat kan worden behaald.

Ik heb een buikje, kan de TEI helpen mijn lijf strakker te maken?

Omdat de matten van de TEI verschillende maten hebben die we op specifieke gebieden kunnen aanbrengen werken we heel direct aan lokale figuurcorrectie. Zo kunnen de gebieden als buik, bovenbenen-armen, middel of rond de BH band heel goed worden behandeld met het vetverbrandingsprogramma wat helpt verstrakken in omvang.

Ik heb erge spierpijn, kan de TEI helpen?

Spierpijn ontstaat door ophoping van zuren in de spieren. Door de afvalstoffen (zuren) je lichaam versnelt te helpen verlaten, vermindert de pijn aanzienlijk. Daarnaast is er een betere doorbloeding en dat zorgt ervoor dat spieren soepeler aanvoelen.

De stimulatie van de bloedsomloop zorgt ervoor dat de TEI ook in te zetten is bij reuma. De spieren ontspannen waardoor de pijn en stijfheid in de spieren en gewrichten vermindert.

Ik heb pijn (knieën/heupen of onderrug) wat kan de TEI hierin betekenen?

Voor het bestrijden van jouw pijnklachten geldt een afname per 5 behandelingen, totdat het gewenste resultaat is behaald. Wees je ervan bewust dat het noodzaak is om de behandelingen met een bepaalde regelmaat te herhalen.

Wanneer je bijvoorbeeld knieklachten hebt, kan het versterken van de bovenbeenspieren helpen bij verminderen van de klachten in de knie. Sterke spieren dragen bij aan goede mobiliteit!

Bij acute pijn zet je de TEI ook in, omdat de pulsen het doorgeven van pijnsignalen naar de hersenen vermindert of blokkeert. Daarnaast zorgt de beweging voor betere doorbloeding en afvoeren van afvalstoffen die op de pijnplek opgehoopt zijn. De zenuw wordt geprikkeld, dat zorgt voor verlichting van de pijn. De spieren worden getraind, wat ook bijdraagt aan een sneller herstel en minder pijn.