Bij het woord ‘Hypnose’ komen er ongetwijfeld allemaal beelden en ideeën bij je boven, maar weet jij wat hypnose precíes is en wat je ermee kunt bereiken? Ik (Sharona) kwam in gesprek met Marlies en raakte enorm onder de indruk van haar verhalen. Ik ben ervan overtuigd dat voor veel mensen het leven een stukje minder zwaar kan zijn wanneer zij minder angsten, stress en pijn ervaren.  

En dat is precies waar Marlies bij kan helpen door middel van haar behandelingen. Je neemt plaats in onze heerlijke behandelstoel en Marlies helpt jou eerst te ontspannen. Daarna komt zij in contact met jouw onderbewuste. Niets engs; je hebt gewoon de volledige controle over wat jij doet en zegt. Maar je staat véél meer open voor ideeën en oplossingen die Marlies oppert.  

Heb jij last van rijangst? Faalangst? Een enorme spinnenfobie waar je steeds weer zweetoksels van krijgt? Dan is hypnotherapie iets wat jou heel goed kan helpen. Hypnotherapie is geen oppervlakkige oplossing welke symptomen bestrijd. Je gaat juist aan de slag met de oorzaak van de stress of angsten; dat is ook de reden waarom het zo effectief werkt. 

Ze begeleidt ook mensen bij het afvallen. Je moet het nogsteeds zelf doen, maar dankzij hypnotherapie kost dit net wat minder moeite. Zo kan Marlies er bijvoorbeeld voor zorgen dat je geen tot weinig honger voelt, net als een echte maagband zou doen. Maar wanneer je een emotie-eter bent en dat niet aanpakt, zal je minder resultaat boeken. Pak je het goed aan en ga je aan de slag met het de opdrachten die je mee krijgt? Dan kan een hypnotische maagverkleining een goede oplossing voor jou zijn.  

Ook bij (chronische) pijnklachten kunnen de behandelingen van Marlies een oplossing bieden. Lichamelijke pijn is iets wat veel mensen graag wegmaken door middel van pijnstillers. Maar wist je dat pijn eigenlijk een heel nuttig iets is? Het beschermt je lichaam voor (ergere) schade of gevaar. Wanneer jij bijvoorbeeld je been hebt gebroken, beschermt de pijn jou tegen het blijven doorlopen waarbij er nog meer schade zou ontstaan. Wat dat betreft is pijn voelen en er naar luisteren dus iets heel nuttigs. Maar soms is er een soort verstoring in de pijnbeleving. Een (chronische) pijn welke geen enkel nut dient. Het onbewuste gedeelte van jouw brein interpreteert de signalen die binnen komen verkeerd en het heeft een over-beschermend programma gecreëerd in de vorm van chronische pijn. De behandeling van Marlies werkt als een soort ‘reset-knop’ voor het onbewuste gedeelte van jouw brein, wat de pijnprikkel door blijft geven zonder dat dit nog helpend is. Hiervoor gebruikt ze geen hypnose, maar OldPain2Go; een vorm van gesprekstherapie.

OldPain2Go zorgt ervoor dat oude pijn en spanning, welke geen functie meer hebben, worden uitgeschakeld. Deze methode kan toegepast worden bij mensen met chronische pijn die vaak te horen hebben gekregen dat ze er maar mee moeten leren leven of dat deze pijn niet te genezen is. Marlies werkt hierbij alleen met cliënten die al door een medisch professional zijn gediagnosticeerd.

 

Klinkt het spannend?

Dat snap ik wel. Het is nog vrij onbekend. Misschien heb je weleens iets over hypnose op tv gezien. Marlies noemt dit de ‘show-hypnose’: daarvoor worden de meest enthousiaste en uitbundigste kandidaten uitgekozen die maar wát graag gekke dingen willen doen. Ja, dan is het mogelijk om iemand als een kip door een kamer te laten gaan. Goed om te weten:

  1. Marlies gebruikt deze ‘show-hypnose’ techniek niet. Marlies werkt puur alleen met hypnotherapie om mensen te helpen bij klachten.
  2. Je bent en blijft ALTIJD bewust van wat je doet. Je zult geen gekke dingen doen of zeggen. Als Marlies iets vraagt waar je niet op wilt antwoorden, ben je je daar nogsteeds bewust van en dan kies je er dus voor om niet te antwoorden. Als voorbeeld: stel zij zal jou om je pincode vragen, dan schakel jij direct om naar je normale bewustzijn en kies je er uiteraard voor om je pincode niet te geven.

 

Kortom; een hele mooie en bijzondere manier om van veel angsten, klachten, stress en vervelende gewoontes af te komen.  

 

Wil jij samen met Marlies werken aan één of meerdere klachten?

Dan begint het met het maken van een afspraak voor een telefonische intake. Hierin bespreek je waar je tegenaan loopt, kun je al je vragen stellen en geeft Marlies een eerlijke feedback over de benodigde behandelingen en het te verwachten resultaat. Daarna plannen jullie de eerste sessie in, gemiddeld zijn er 3 sessies nodig bij angstklachten. Ga je voor een traject voor afvallen, dan duurt de begeleiding gemiddeld 5 maanden.  

 

Wil je graag meer informatie over deze behandeling en een prijsindicatie? Laat dan hieronder je gegevens achter.